Po Vánocích se většina lidí snaží shazovat nabraná kila, ale zkuste jim předejít. Některé potraviny se dají skvěle nahradit jinými a vy si můžete i tak skvěle pochutnat. Bílé pečivo, brambory nebo těstoviny jsou oblíbené přílohy, skvěle chutnají, ale také obsahují velké množství uhlohydrátů, které jsou kalorické. Sacharidy hrají důležitou roli ve vašich jídelníčcích. Jsou nezbytné pro dodání energie vašemu tělu. Pokud toužíte zhubnout nebo o Vánocích nepřibrat, jezte komplexní sacharidy, které jsou pro vaše tělo mnohem výživnější. Zkuste nějaký z našich tipů a uvidíte, že si pochutnáte nejen vy, ale celá rodina.
Květáková pizza
Milujete pizzu? To snad každý. Vyzkoušejte těsto připravit z květáku, náš recept je velice snadný. Potřebujte:
1 menší květák
1 vejce
50g 30% eidamu
oregano
bazalka
sůl
2 stroužky česneku
Uvařený květák rozmixujte s vejcem, prolisovaným česnekem, kořením a nastrouhaným sýrem. Osolte. Na pečícím papíře vytvořte tenkou placku a dejte do předem vyhřáté trouby (200ºC) na 30-40 minut. Pak můžete dát na těsto rajčata, osmahnutou cuketu nebo kukuřici. Posypte kořením a sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby. Uvidíte , že nebudete už nikdy chtít jinou pizzu.
Houbový hamburger
Žampiony portobello použijte jako náhradu za housku. Zbavte houbu nožiček a dva klobouky použijte jako náhradu za housku. Nechte je chvíli péct v troubě a mezitím si připravte chutný řepný hamburger. Vše použijte, jak jste zvyklí. Budou se vám sbíhat sliny.
Avokádové hranolky
Milujete avokádo? Zbavte avokádo pecky a kůry a nakrájejte na proužky. Obalte v klasickém trojobalu. Do vejce přimíchejte koření posle chuti. Dejte více než jste běžně zvyklí. Avokádu nemá žádnou chuť a nasaje chuť koření. Osmahněte na pánvi. Pozor, avokádu stačí jen trochu oleje. Připravte si oblíbený dip a originální příloha je na světě.
Květáková nebo brokolicová kaše
Už máte dost bramborové kaše? Jde to i jinak. Uvařte zeleninu do měkka, brokolice stačí jen na páře a rozmixujte s trochou másla. Osolte a chutná, zdravá kaše potěší vaše chuťové buňky.
Cuketové nebo celerové hranolky
Není nic jednoduššího. Nakrájejte cuketu nebo celer na proužky, obalte v oblíbeném koření a šup s nimi do trouby. Chutné mlsání večer k televize nebo napínavé knize může být i bez výčitek. Stejným způsobem můžete připravit také ředkvičky.