Dezerty
Banoffee – Vyhlášený banánový cheesecake s karamelem
Ingredience
- 175 g celozrnných Bebe sušenek, rozdrcených na sypkou směs
- 55 g másla, rozpuštěného
- 400 g lučiny (Philadelphie, plnotučného tvarohu)
- 85 g krupicového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 vajíčka
- 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
- 200 ml zakysané smetany
- 2 rozmačkané banány
- 1 plechovka karamelizovaného salka
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem a vzniklou směs nasypte na dno kulaté formy. Dobře utěsněte a zahlaďte povrch. Dejte na 10 minut do lednice.
- Vyšlehejte lučinu a přidejte všechny ingredience kromě karamelového salka. Pomocí ručního robotu pořádně promíchejte. Vzniklou směs nalijte na sušenkové dno.
- Zvlášť vyšlehejte karamelizované salko a nalijte jej na krémovou směs.
- Formu přendejte do většího hlubokého plechu a nalijte do něj horkou vodu – zhruba do poloviny výšky formy s cheesecakem.
- Pečte přibližně hodinku, poté troubu vypněte a nechte cheesecake ještě hodinku odpočívat uvnitř. Vyndejte z trouby a dejte do lednice aspoň na 4 hodinky.
- Nakrájejte a servírujte. Můžete přidat kolečka čerstvého banánu.