5 potravin, které byste si měli raději pořádně proklepnout
Mletá káva
Vaše oblíbená mletá káva může obsahovat stopy po sóje, ječmenu, pšenici a mnoho dalších složek, které kávu skutečně netvoří. Jak se proti tomu máme bránit? Naprosto jednodušše: kupte si kávový mlýnek a zrna si můžete mlít sami. Váš šálek kávy se díky tomu stane ještě větším zážitkem…
Olivový olej
Když kupujete láhev olivového oleje, ne vždy dostanete právě jej. Často se tak stává, že nám místo oleje olivového leží doma spíše olej palmový, kukuřiční a sójový. Jak tedy poznat ten správný? Nalijte olej do skleničky a vložte jej do lednice – nemá sediment? Pak to není pravý olivový olej…
Parmazán
Jeden z královských sýrů může být ve skutečnosti králem sýrů falešných. Parmazány jsou často tvořeny až z 10% dřevěnými hoblinami anebo jsou z 50% směsí všech sýrů ostatních. Jak se před tímto jevem chránit? Kupte si celé kolo… a hlavně prosím čtěte etikety!
Med
Med kupujte zásadně a pouze od včelaře. Tyto medy jsou nejenom o mnoho zdravější, ale hlavně to jsou medy… a ne stužená fruktóza.
Sushi
Načervenalý plátek ve vaší rýže pravděpodobně lososem nebude. V mnoha případech můžeme s nadsázkou říci, že se jedná vlastně o „nabarvenou tresku.“ Chcete-li si dopřát pravého lososa, objednejte si raději v restauraci steak!