Recepty
Zkuste domácí veganskou smetanu
Budeme potřebovat:
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku strouhaného čerstvého kokosu
- trochu vody
A jak na to?
- Vezmeme všechny naše ingredience – vločky s kokosem a smícháme je v poměru 1:1.
- Směs zalijeme zhruba stejným množstvím vody a necháme ji přes noc řádně nabobtnat.
- Ráno směs rozmixujeme a přecedíme ji přes cedník nebo platýnko.
- Naše rostlinná smetana je na světě! Díky škrobu by měla být krásně hustá a kokos jí dodal jedinečnou a plnou chuť. Tuto smetanu byste měli spotřebovat nejdéle do dvou dnů, skladujte v lednici.
Tip na Závěr:
Experimentujte! Zkuste najít váš osobní optimální poměr surovin. Můžete také zkusit smetanu z pohanky či jiné varianty. Na dochucení vám zase můžeme doporučit česrtvé ovoce, rozinky anebo vysoce kvalitní kakao.