Recepty

Zkuste domácí veganskou smetanu

Budeme potřebovat:

  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku strouhaného čerstvého kokosu
  • trochu vody

A jak na to?

  1. Vezmeme všechny naše ingredience – vločky s kokosem a smícháme je v poměru 1:1.
  2. Směs zalijeme zhruba stejným množstvím vody a necháme ji přes noc řádně nabobtnat.
  3. Ráno směs rozmixujeme a přecedíme ji přes cedník nebo platýnko.
  4. Naše rostlinná smetana je na světě! Díky škrobu by měla být krásně hustá a kokos jí dodal jedinečnou a plnou chuť. Tuto smetanu byste měli spotřebovat nejdéle do dvou dnů, skladujte v lednici.

Tip na Závěr:

Experimentujte! Zkuste najít váš osobní optimální poměr surovin. Můžete také zkusit smetanu z pohanky či jiné varianty. Na dochucení vám zase můžeme doporučit česrtvé ovoce, rozinky anebo vysoce kvalitní kakao.

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button