Recepty
Vynikající recept na skořicová srdíčka
Ingredience
Těsto
- 1,5 hrnku horké vody
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce droždí
- 3,5 hrnků hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
Skořicová směs
- 5 polévkových lžic rozpuštěného másla
- 1/2 hrnku cukru
- 2 čajové lžičky skořice
Krémová poleva
- 110 g krémového sýra (např. Philadelphia)
- 3 polévkové lžíce změklého másla
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 čajová lžička vanilky (lze nahradit vanilkovým cukrem)
Postup
- Smíchejte teplou vodu, cukr a droždí. Nechte na 5 minut odpočinout.
- Přidejte mouku a míchejte, dokud těsto není jemné. Nechte na 10 minut uležet.
- Rozválejte těsto na pomoučené pracovní desce. Těsto potřete rozpuštěným máslem.
- Zvlášť v misce smíchejte skořicovou směs, tou pak těsto posypte.
- Těsto srolujte z každé strany tak, aby se dotklo středu.
- Nařežte zhruba centimetr široké kousky.
- Položte na plech vyložený pečicím papírem a dolaďte do tvaru srdíček. Nechte 10 – 15 minut odpočívat.
- Pečte 20 minut v troubě (rozehřáté na 200° C), až rolky zhnědnou.
- Mezitím smíchejte přísady na krémovou polevu. Až je poleva jemná, polijte jí hotová skořicová srdíčka.
- Nechte zchladnout (pokud to vydržíte) a můžete podávat.