Recepty
Vynikající kuřecí recept, který šetří čas
Po náročném dni se nám občas stává, že nemáme chuť na nic jiného, než si hodit nohy nahoru… bohužel, náš žaludek je většinou názoru jiného. Jde to ale skloubit dohromady? My říkáme, že částečně ano – existuje mnoho receptů nenáročných na čas a ingredience, které vám uleví a my jsme pro vás právě dnes jeden připravili. Co takhle kuřecí rychlovku na víně? Zaručujeme vám, že se budete oblizovat!
Ingredience:
- 6 kuřecích stehen
- 125g žampiónů
- 230ml vývaru
- 100ml suchého bílého vína
- 80ml zakysané smetany
- 2 lžíce hořčice
- 30g másla
- 10g olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- Tymián
- Sůl a pepř podle chuti
A jak na to?
- Zahřejeme pánev a necháme na ní rozpustit trochu másla, poté přidáme olivový olej.
- Vysušíme kuřecí stehna papírovou utěrkou a smažíme je na pánvi s menšími rozestupy, aby bylo maso křupavé . Jakmile se zaleskne kůžička, můžeme stehna odebrat.
- Nakrájíme houby a stroužek česneku a přidáme je na stejnou pánev. Přilijeme víno a postupně přidáme i vývar a hořčici.
- Obsah pánve přivedeme k varu a přidáme smetanu. Vaříme po dobu patnácti minut a pro lepší chuť ochutíme kořením.
- Nalijeme omáčku do menšího pekáče a přidáme do ní kuřecí stehna (křupavou kůží navrch). Nakonec stehna posypeme tymiánem a pečeme je po dobu dvaceti minut na 180°C.
- Nechte si chutnat!