Recepty

Lahodná a lehká příloha? Šťouchané brambory s květákem a mandlemi

Ingredience

  • 1 hrnek mandlí
  • 1 středně velký květák (nalámaný na malé růžičky, kterých budou asi 4 hrnky)
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl a mletý pepř

Postup

Krok 1

Kousky brambor dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a vařte na středním plameni.

Krok 2

Mezitím v kuchyňském robotu namelte mandle na prášek.

Krok 3

Růžičky květáku dejte do jiného hrnce, zalijte vodou a vařte asi 10 minut, dokud květák nezměkne. Těsně předtím přidejte ke květáku jarní cibulku.

Krok 4

Slitý květák přidejte do kuchyňského robota a mixujte, dokud z květáku nevznikne jemná drť.

Krok 5

Uvařené brambory slijte a dejte do velké mísy. Pomocí šťouchadla na brambory je nahrubo rozdrťte.

Krok 6

Na pánvičce zahřejte olivový olej a přidejte snítku rozmarýnu. Vařte 3 minuty, aby olej nasákl příchuť rozmarýnu.

Krok 7

Směs květáku a mandlí vmíchejte do brambor.

Krok 8

Pokapejte olejem a dochuťte solí a pepřem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button