Recepty
Výborný kuřecí smetanový paprikáš s rajčaty
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 větší kuřecí prsa nebo kuřecí stehna bez kosti, nakrájené na kostičky nebo nudličky
- 1 cibule, nakrájená na jemno
- 3 stroužky třeného česneku
- 1 paprika, nakrájená na malé kousky
- 2 lžíce mleté sladké papriky (koření)
- sůl a pepř
- špetka chilli (není nutné)
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou s bujonem)
- 420 g nakrájených rajčat
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/4 hrnku zakysané smetany
- petrželová nať na ozdobu
Postup
Krok 1
V hrnci rozpalte olivový olej. Přidejte kousky kuřete a nakrájenou cibuli. Vařte 5 – 7 minut, dokud nejsou kuřecí kousky uvnitř hotové.
Krok 2
Vmíchejte papriku a česnek. Osolte, opepřete, okořeňte mletou paprikou a chilli. Promíchejte.
Krok 3
Vlijte kuřecí vývar a nakrájená rajčata. Přiveďte k varu.
Krok 4
V misce smíchejte mouku a zakysanou smetanu. Vmíchejte postupně do směsi s vývarem, aby nevznikly hrudky.
Krok 5
Snižte plamen a za občasného míchání duste 20 minut. Omáčka by měla díky mouce zhoustnout.
Krok 6
Před podáváním ozdobte petrželkou.
Krok 7
Podávejte s těstovinami, rýží nebo brambory.