Recepty

Výborné pizza muffiny

Můžete přidat na jemno nakrájenou cibulku, rajčata, ananas, feferonky, zkrátka záleží jen na Vás a Vaší chuti. Stejně tak můžete nahradit mini klobásku šunkou, mozarellu nivou, eidamem či jiným sýrem. Já osobně bych přidala špetku oregana, které nám muffiny pěkně provoní.

Tyto ingredience by měly vystačit na 12 pizza muffinů.

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1/3 hrnku mléka
  • 2 hrnky na kolečka nakrájené mini klobásy
  • 2 hrnky nastrouhané mozarelly
  • košíčky na muffiny (silikonové nebo papírové)

muffiny 1

Postup

Krok 1

Předehřejeme si troubu na 180° – 200° .

Krok 2

Těsto si připravíme tak, že smícháme hladkou mouku, cukr, sůl a kypřící prášek. Následně přidáme olej, vejce a mléko. Těsto mícháme, dokud nebude hladké. V případě, že je těsto příliš husté, můžeme přidat ještě trochu mléka. Do takto připraveného těsta vmícháme 1 hrnek nakrájené mini klobásy a 1 hrnek nakrájené mozzarely (popřípadě Vámi zvolenou obměnu těchto surovin).

Krok 3

Připravíme si papírové košíčky na muffiny. Ti z Vás, kteří mají plech na muffiny je mohou vložit do něj. Ti, kteří tento plech nemají, rozprostřou papírové košíčky přímo na obyčejný plech, ale pozor, v takovém případě dejte do sebe tak 2-3 košíčky, protože nejsou tak pevné a těsto by mohlo vytéct. Takto připravené košíčky plníme ze 2/3 připraveným těstem.

Krok 4

Muffiny pečeme asi 18 minut, do té doby, dokud nejsou na povrchu zlatavé (při vpichu špejlí či nožem na sebe nelepí žádné těsto) a dokud se domovem neline omamná vůně pizzy. Po těchto 18 minutách muffiny vyjmeme z trouby a na povrchu posypeme zbylou mozzarelou a klobásou. Poté vracíme zpět do trouby, kterou si ztlumíme zhruba na 140° a na krátkou dobu (cca 4-5 minut) necháme zapéct.

Štítky

Podobné články

Jeden komentář

  1. Ty dvě lžíce cukru jsou tam proč? Kdyby se dělal kvásek, dala bych lžičku cukru, ale tady droždí není.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button