Výborné domácí palačinkové sendviče se slaninou
Ingredience
- 16 plátků uzené slaniny
- 1 středně velký banán, zralý a rozmačkaný
- 4 velká vejce
- 6 polévkových lžic plnotučného konzervovaného kokosového mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 1 lžička vanilkového extraktu (můžete si vyrobit domácí)
- 3 polévkové lžíce kokosové mouky (můžete nahradit běžnou moukou)
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- kokosový nebo rostlinný olej (na smažení)
- 2 lžíce javorového sirupu
Toto množství vystačí na 4 sendviče nebo 8 mini sendviče.
Postup
Krok 1: Slaninu opečte v troubě při 200 °C asi 10 – 20 minut, případně osmažte na pánvi
Krok 2: Mezitím v míse rozmačkejte pomocí vidličky banán. Přidejte vejce, kokosové mléko, jablečný ocet a vanilkový extrakt. Metličkou promíchejte.
Krok 3: V jiné míse smíchejte mouku, skořici, jedlou sodu a sůl.
Krok 4: Vmíchejte mokré ingredience do suché směsi.
Krok 5: Rozpusťte vrchovatou lžíci oleje ve velké pánvi na středním oleji. Až se olej začne třpytit, nalijte část těsta (asi 3 lžíce) na rozpálenou pánev. Zkuste ho nalít do tvaru obdélníku, přibližně délky plátků slaniny, které jste si přichystali. Osmažte z obou stran (přibližně 1 minuta na každou stranu). Poté palačinku oddělejte bokem a osmažte zbytek těsta. Měly byste udělat celkem 8 palačinek.
Krok 6: Z palačinek uděláme sendviče. Na každou palačinku položte dva plátky slaniny a pokapejte je javorovým sirupem. Překryjte druhou palačinkou a podávejte.