Rady a tipy

Jak udržet vaše jídlo dlouho čerstvé?

Znáte to – všichni chceme čerstvé jídlo, ale do obchodu se nám často chodit nechce. Náš národ je také velice šetřivý, takže když se nakoupí spoustu potravin z akcí, co pak s nimi. My vám poradíme, jak jídlo skladovat tak, aby zůstalo čerstvé a zároveň ho nebudete muset vyhazovat. Nebojte se našich tipů, šetřivost je často dobrá vlastnost a je to lepší, než nechat potraviny zbytečně zkazit a vyhodit, co myslíte? Tak si připravte poznámky a můžete zapisovat. Už nikdy nebudete muset vyhazovat žádné jídlo a ještě navíc ho udržíte úžasně čerstvé!

Zmrazte mléko až na několik týdnu

Odjeli jste na dovolenou a bojíte se, že mléko, které jste koupili v akci se vám do návratu jistě zkazí? Ničeho se nebojte a dejte mléka až na šest týdnů do mrazáku. Nicméně byste měli nepatrnou část mléka odlít – po zmrazení se totiž zvětší jeho objem.

Zamrazte žloutky do formiček na led

Některé recepty vyžadují pouze bílkovou část vajíček. Co pak se žloutky, které se v budoucnu budou jistě hodit? Odpovědí jsou obyčejné formičky na led! Před zmrazením ale přidejte trochu soli anebo cukru na ochranu struktury.

Co se zbylou omáčkou?

Zbylá omáčka je dalším kandidátem na zmrazení. Nalijte ji do plastového sýčku a do hodiny by měla být jako tvrdá kostka. V případě potřeby stačí rozmrazit.

Jablka vydrží v lednici až několik měsíců

Jablka obvykle zůstávají dlouho čerstvá. Pomocí vaší lednice můžete ale jejich životnost prodloužit až o několik měsíců a přesto si uchovají dobrou chuť a šťavnatost.

Mrkve do písku

Zahrádkáři nám doporučují ukládat mrkev do písku – má to svůj dobrý důvod. Písek totiž snižuje odpařování vody a zpomaluje rozkládání.

Smetany a jogurty postavte na víčko

Zkuste dát smetany a jogurty do lednice opačně – vytvoříte uvnitř vakuum a zabráníte tím tvoření bakterií.

S cibulemi do vody

Svazky cibule udrží svou svěžest déle, dáte-li je do sklenice s vodou.

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button