Recepty

Tip na večeři: Jednoduché italské cannelloni

Také máte rádi recepty, které nepřináší žádné dlouhé a složité vaření? Rychlé a jednoduché recepty, u kterých nemusíte trávit dlouhé hodiny, to je to pravé, co hledáte. Ono většinou, když vaříte odpoledne večeři nebo připravujete oběd na další den, není moc času, takže dlouhé vyvařování vás obvykle čeká až o víkendu. Přinášíme jednoduchý recept na dobrou a rychlou večeři.

Italská kuchyně

Výborné a jednoduché cannelloni jsou velmi chutné. S nicotou, špenátek a mozarellou si připravíte jednoduchou večeři. Přidejte k nim výbornou rajčatovou omáčku. K tomu se bude skvěle hodit například česnekový chleba a máte skvělou večeři nebo chutný oběd, který si zamilujete. Jde navíc o jídlo, které není nijak hutné a tím pádem je lehce stravitelné, je jedním ze zdravějších pokrmů.

Než si vše připravíte k vaření, bude to trvat asi patnáct minut a poté už jen pečete asi dvacet minut, dokud se sýr neroztaví. Můžeme tedy říci, že do půlhodinky máte hotovo, uvařeno. Toto jídlo můžete různě obměňovat, přidat můžete mleté hovězí maso, čímž cannelloni získají novou a neotřelou chuť. Přidat můžete jakýkoliv sýr, který máte rádi. Jak si jednoduché italské cannelloni připravit?

Co budete potřebovat:

  • 10 – 12 kousků cannelloni (těstovina s širokým průměrem)
  • 400 g ricotty
  • 160 g čerstvého špenátu
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • 1 vejce
  • 2 šálky strouhané mozarelly
  • 600 g konzervovaných rajčat
  • Cukr na dochucení

Jak postupovat:

Vezměte olivový olej a zahřejte jej na pánvi. Přidejte špenát a míchejte, dokud nezmenší svůj objem. Následně dejte bokem a nechejte vychladnout. V jiné pánvi míchejte konzervovaná rajčata asi deset minut, přidejte sůl a cukr, pokud je potřeba.

V misce smíchejte ricottu, špenát, strouhaný sýr a vejce. Přidejte sůl a pepř a vše pečlivě smíchejte. Vejce pomáhá udržovat hmotu ucelenou.

Vezměte zdobící sáček (popřípadě vezměte klasický sáček a odstřihněte větší špičku) a naplňte každý jeden cannelloni touto směsí.

Cannelloni naskládejte do připravené pečící mísy, zalijte rajčatovou omáčkou a posypte šálkem nastrouhané mozarelly.

Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů a to po dobu dvacet až pětadvacet minut. Následně můžete podávat! Přejeme dobrou chuť!

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button