Skvělé domácí Corn Dogy
Potřebujeme: (na 10 corndogů)
- 1 a 1/2 hrnku kukuřičné mouky
- 1 a 1/4 hrnku mouky
- 1/4 hrnku cukru
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1 vejce
- 1 a 1/2 hrnku podmáslí nebo mléka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce medu
- 10 párků
- Špejle
- Olej na smažení
Postup:
Krok 1
Do středně velkého hrnce nalijte dost oleje, aby v něm následně corndogy šly smažit, nebo rozehřejte fritézu, pokud máte.
Krok 2
Do velké místy nasypte kukuřičnou mouku, mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Promíchejte.
Krok 3
Přidejte vejce, podmáslí/mléko, lžíci oleje a med. Promíchejte.
Krok 4
Párky v případě potřeby dobře osušte papírovými utěrkami. Těsto na nich pak lépe drží. Každý napíchněte na špejli.
Krok 5
Těsto nalijte do vysoké sklenice a jeden po druhém v něm namáčejte párky tak, aby byly dobře pokryté těstem, zatímco je držte za špejle. Přebytečné těsto nechte odkápnout zpět.
Krok 6
Ihned je vložte do rozpáleného oleje. Smažte asi 2-3 minuty nebo dokud není těsto tmavě zlaté. Položte na papírové utěrky, aby se do nich vsákl přebytečný tuk.
Podáváme s hořčicí nebo kečupem. ?