Recepty
Skvělá rajčatová polévka, která chutná dobře i za studena!
Pozor, polévková sezóna ještě nekončí! Ačkoliv to posledních pár dní na většině místech republiky vypadala, že se zima blíží ke konci, podle meteroologů je opak pravdou. Zimní radovánky a chladné počasí si nejspíš ještě nějakou dobu užijeme a podle našich babiček i odborníků není jako prevence proti nachlazení lepšího pomocníka než-li dobrá hustá polévka. Tak proč dnes večer jednu nezkusit k večeři? Máme pro vás recept na hustou polévku plnou rajčat, kterou si prostě musíte zamilovat. Přejeme vám mnoho štěstí při vaření!
Budeme potřebovat:
- 750g nejlepších rajčat
- 3 červené papriky
- 1 červenou cibuli
- 6 stroužků česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- hrstku čerstvé bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- Tabasco omáčku podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
A jak na to?
- Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli na 4 kusy a oddělíme hřebíček z česneku.
- Omastíme papriky olivovým olejem a dáme je na vymazaný plech.
- Na plech si připravíme také nakrájená rajčata, cibulku a česnek. Nakonec zeleninu ještě pokapeme olivovým olejem a osolíme a opepříme.
- V předehřáté troubě naši zeleninu pečeme po dobu 35-40 minut na 180°C.
- Necháme zeleninu vychladnout. Z paprik odebereme semínka a česnek oloupeme.
- Dáme všechny přísady do mixéru, přidáme omáčku a sůl a pepř a zalijeme je vývarem.
- Nakonec můžeme polévku prohřát v hrnci anebo si ji dát za studena jen tak s pečivem – chutná skvěle v obou variantách!