Recepty

Jak si vyrobit gumové lego bonbonky?

Také máte rádi gumové bonbony? Pravidelně si je v obchodě kupujete a jsou první, které mizí ve vašem žaludku? Můžete mít gumové medvídky, delfínky, deštníčky, třešničky a mnoho rozličných tvarů. Co takhle gumové bonbonky ve tvaru lega?

Vyrobte si vlastní bonbony

Stačí jen zkombinovat pár ingrediencí a přísad a máte hotovo! Gumové bonbonky ve tvaru lega ocení především děti, které si je ihned zamilují. Nejen, že skvěle chutnají, ale taky si s nimi mohou hrát, lego mají rády všechny děti! Budou působit opravdově, jako skutečné dílky z lega.

Tyto cukrovinky jsou opravdu velmi chutné, navíc díky tomu, že si je vyrobíte sami, přesně víte, co v nich je. Můžete si je vyrobit v nejrůznějších barvách, s nejrůznějšími příchutěmi. Chcete si i vy vytvořit tyto jednoduché a chutné želé bonbony? Přinášíme vám recept!

Co budete potřebovat:

  • 1 krabice Jell-O
  • ¼ šálku kukuřičného škrobu
  • 2 balíčky neochucené želatiny
  • ½ šálku studené vody
  • Lego formičky

Jak postupovat:

Do misky se studenou vodou přidejte kukuřičný sirup a velmi dobře promíchejte. Vše musí být rozpuštěno. Poté směs přesuňte do hrnce, ale ještě jej nedávejte na plotnu. Přidejte do něj neochucenou želatinu a Jell-O. Všechno dobře promíchejte. Celá směs se musí spojit a rozpustit, než dáte zahřívat na sporák.

Na středně nízké teplotě zahřívejte směs v hrnci pět až deset minut. Pozor, velmi rychle je možno směs spálit, takže jí často míchejte a hlídejte, aby se tak nestalo. Jakmile je směs hotová, stáhněte z plotny a chviličku míchejte.

Nachystejte si formu a začněte tekutou směs opatrně přelívat do jednotlivých formiček. Jakmile máte směs ve formičkách, nechejte zatuhnout. Může to být pět hodin, ideální je nechat směs vychladnout a ztuhnout klidně přes noc.

Poté už stačí jen jednotlivé dílky lega vyloupnout a můžete servírovat na talíř a můžete si vychutnávat jejich skvělou chuť!

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button