Recepty

Jak si připravit domácí čokoládový likér?

Bezchybný čokoládový likér. Lepší jak z obchodu, protože pracuje s pravou smetanou a čokoládou. Jeho sladkost i sílu si můžete sami upravit. Hotový je navíc za půl hodinky.

Ingredience

  • 100 g 70% čokolády
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 ml 35% smetany
  • 250 ml rumu
  • 4 zarovnané lžíce kakaa

Postup

  1. V hrnci smícháme smetanu, cukr a kakao. Pomalu zahříváme a přidáme nasekanou čokoládu. Udržujeme teplotu – nevaříme. Jde nám pouze o to, aby se všechny ingredience v čele s čokoládou rozpustily a spojily.
  2. Dáme odstát a necháme vychladnout, dokud nebude mít tato čokoládová smetana pokojovou teplotu.
  3. Jakmile je smetana vlažná, přilijeme rum. (Kdyby byla smetana stále horká, rum by se z velké části vypařil.)
  4. Naplníme do lahví. Likér uchováváme v ledničce.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button