Recepty
Rychlý a chutný recept na italskou pizzu!
Ingredience na těsto:
- 2,5 šálku mouky
- 1 sklenice teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sušených kvasnic
- 1 lžička soli
Zdobení:
- 250g sekaných rajčat
- 150g mozzarelly
- 2 stroužky česneku
- 1 trs bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce oregana
- černý pepř
A jak na to?
- Nejprve dáme mouku do mísy a přidáme k ní olej a koření. Do středu vložíme sušené droždí. Nyní opatrně přilíváme vodu do středu a za stálého hnětení tvoříme těsto. Hněteme asi 10 minut, dokud není těsto hladké a pružné.
- Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme jej dvacet minut odpočívat na teplém místě.
- Zatímco těsto roste, připravíme si zeleninovou směs. Nasekáme česnek a smažíme ho na oleji a přidáme k němu rajčata a oregano. Směsku povaříme asi po dobu patnácti minut.
- Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a každý kus opatrně zpracováváme pomocí válečku. Na pomoučeném válu máme ve výsledku těsto asi 0.5cm tlusté.
- Natřeme obě těsta naší směsí a na ní pak klademe plátky mozzarelly a trochu oregana. Pizzy pečeme asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.
- Nechte si chutnat!