Ingredience
Krusta
- 1 hrnek nadrcených sušenek
- ¼ hrnku holandského kakaa
- 2 lžíce moučkového cukru
- ¼ hrnku rozpuštěného másla
Náplň
- 480 g krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
- ½ hrnku moučkového cukru
- 2 vejce
- 60 g rozpuštěné hořké čokolády
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2/3 hrnku kysané smetany
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 150 °C. Vyložte pečícím papírem formu o velikosti 20 x 20 cm.
Krok 2
V malé misce smíchejte rozdrobené sušenky, cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Promíchejte a natlačte na dno připravené formy.
Krok 3
Rozšlehejte krémový sýr a cukrem, přidejte vejce, vanilku a kysanou smetanu. Vše smíchejte a půl hrnku směsi odložte do jiné nádoby.
Krok 4
Rozpusťte čokoládu a vmíchejte ji do půl hrnku odložené náplně.
Krok 5
Nalijte světlou náplň do formy a urovnejte povrch. Naplňte cukrářský sáček čokoládovým krémem a udělejte do světlého krému tečky po celém povrchu cheesecaku.
Krok 6
Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně hodinu. Poté troubu vypněte a nechte v ní cheesecake další hodinu odpočívat.
Krok 7
Uložte na 24 hodin do lednice a poté podávejte.