Restované žampiony s bylinkami a zakysanou smetanou jsou ideální zdravou večeří
Večeře je bezesporu důležitou součástí našeho dne, kterou bychom neměli zanedbávat. Přestože se říká, že bychom navečer příliš jíst neměli, nějaké živiny do svého tělo dostat musíme, už jen kvůli příjemnému nočnímu spánku a dobrému trávení. Takové restované žampiony s bylinkami jsou pro vás zkrátka ideálním posledním chodem dne. Zkusíte je ještě dnes?
Budeme potřebovat:
- 300g žampionů
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 cibuli
- slunečnicový olej
- sůl, kmín a kari
A jak na to?
Nejprve nakrájíme cibuli a houby na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibulku dozlatova, přidáme houby a všechny ingredience na pánvi promícháme. Směs dusíme asi po dobu dvaceti minut na mírném ohni, dokud se neodpaří přebytečné tekutiny. Po uplynulé době směs osolíme a přidáme zakysanou smetanu. Vše dobře promícháme a smažíme dalších pět minut. Nakonec vyjmeme směs ze sporáku a můžeme houby zatepla naservírovat na talíř. Dochutíme bylinkami a můžeme podávat!