Rady a tipyRecepty

Anthony Bourdain odhalil tajemství dokonalých míchaných vajec…

Míchaná vajíčka se mohou zdát jako jednoduché jídlo, ale přesto se denně můžeme setkat s různými názory a debatami, jak udělat ta jediná a nejlepší. Top šéfkuchař Anthony Bourdain má v míchaných vejcích ale jasno. Chytrým tipem, který nedávno představil ve svém videu ukázal celému světu, že kouzlo dokonalých míchaných vajec je ve své podstatě velice jednoduché.

Za prvé budeme potřebovat čtyři ingredience: vejce, máslo, pepř a sůl. Zdůrazňujeme, že vejce musí být čerstvá – tam podle šéfkuchaře začíná úspěch.

Poté zahřejeme pánev do poloviny svého maximálního ohřevu. Na rovném povrchu rozpukneme vejce a dáme je do misky nebo hrnku, tam je pak promícháme pomocí vidličky. Vejce by měla být po celou dobu míchání zvlněná a střídavě žluto bílá. Nakonec k nim přidáme sůl a pepř podle naší chuti.

Ihnem po promíchání je nalijeme na pánev a to s velkým množství másla. Anthony říká, že před vařením by neměla vejce „sedět“, bohatě stačí, když se zformují na pánvi. Když se tak stane, mícháme je lehce po tvaru osmičky. Tato technika vám zaručí nadýchaná vejce s naprosto přirozenou strukturou.

Pak už je na nás, jak dlouho vejce na pánvi ponecháme, neměli bychom je ale vysušit, jinak ztratí svou vláčnost. Na závěr Anthony radí: ,,Vyvarujte se mléku, vodě a omáčkám, kouzlo dokonalých míchaných vajec je skutečně v jednoduchosti. Lidé ve snaze stále vylepšovat a vylepšovat zapomínají, že jde o vaření snídaně a ne o pitvání mozku“. Nezbývá, než mu dát za pravdu…

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button