Recept pro začátečníky: Oreo Nutella cheesecake
Vaření a pečení je náročná disciplína, ve které se lidé zdokonalují celý život. Začátky jsou sice někdy těžké,(propálených hrnců a vybublaného mléko nevyjímaje) ale kdo se jednou naučí kuchařské disciplíně bude ho to provázet po celý život. Další výhodou je i to, že se můžete pořád zdokonalovat a ať už dostanete chuť na sladké anebo na slané, budete vždy schopni si něco ukuchtit.
Pokud ale v jako kuchaři teprve začínáte, neznamená to, že nedokážete ostatní oslnit už jen s tím, co umíte. Důležité je mít správný recept. Tato cheesecake z oblíbených sušenek oreo a z Nutelly se skvěle hodí ke kávě, na narozeninovou oslava anebo prostě kdykoliv, kdy máte chuť na něco sladkého. Ale varujeme vás, je extrémně dobrý, dáte si jeden kousek a hned si půjdete pro další!
Ingredience – na korpus:
- 200 gramů sušenek Oreo
- 50 gramů másla pokojové teploty
- 40 gramů lískových ořechů
- 2-3 lžíce Nutelly
Na náplň:
- 80 gramů tmavé čokolády
- 300 gramů Nutelly rozdělených na dvě části
- 500 gramů smetanového sýra
Zdobení:
- 80 nahrubo nasekaných lískových ořechů
- 3-4 hrubě nasekané Oreo sušenky
Příprava:
Vložte všechny přísady do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud se směs nezačne podobat vlhkému písku. Pokud máte pocit, že je směs příliš suchá, přidejte další Nutellu. Směs rovnoměrně naneste do korpusu a pořádně stlačujte lžičkou.
Pro náplň odejměte první část Nutelly spolu s čokoládou a nechte je společně zahřát v mikrovlnné troubě asi na jednu minutu. Kontrolujte každých dvacet sekund a průběžně míchejte dokud nebude čokoláda tekutá. Poté přidejte zbytek Nutelly a krémový sýr. Míchejte dokud se směs nezačne svou konzistencí podobat čokoládové pěně. Pomocí nože naneste směs do korpusu a rovnoměrně roztírejte. Nakonec můžete ozdobit ořechy a Oreo sušenkami.
Teď už jen zakryjte cheesecake fólií a uložte do lednice minimálně na 3 hodiny – nejlépe ale bude chutnat necháte-li ho chladit i přes noc. Servírovat můžete s čerstvým ovocem a mlékem.