DezertyRady a tipyRecepty

Recept pro začátečníky: Oreo Nutella cheesecake

Vaření a pečení je náročná disciplína, ve které se lidé zdokonalují celý život. Začátky jsou sice někdy těžké,(propálených hrnců a vybublaného mléko nevyjímaje) ale kdo se jednou naučí kuchařské disciplíně bude ho to provázet po celý život. Další výhodou je i to, že se můžete pořád zdokonalovat a ať už dostanete chuť na sladké anebo na slané, budete vždy schopni si něco ukuchtit.

Pokud ale v jako kuchaři teprve začínáte, neznamená to, že nedokážete ostatní oslnit už jen s tím, co umíte. Důležité je mít správný recept. Tato cheesecake z oblíbených sušenek oreo a z Nutelly  se skvěle hodí ke kávě, na narozeninovou oslava anebo prostě kdykoliv, kdy máte chuť na něco sladkého. Ale varujeme vás, je extrémně dobrý, dáte si jeden kousek a hned si půjdete pro další!

Ingredience – na korpus:

  • 200 gramů sušenek Oreo
  • 50 gramů másla pokojové teploty
  • 40 gramů lískových ořechů
  • 2-3 lžíce Nutelly

Na náplň:

  • 80 gramů tmavé čokolády
  • 300 gramů Nutelly rozdělených na dvě části
  • 500 gramů smetanového sýra

Zdobení:

  • 80 nahrubo nasekaných lískových ořechů
  • 3-4 hrubě nasekané Oreo sušenky

Příprava:

Vložte všechny přísady do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud se směs nezačne podobat vlhkému písku. Pokud máte pocit, že je směs příliš suchá, přidejte další Nutellu. Směs rovnoměrně naneste do korpusu a pořádně stlačujte lžičkou.

Pro náplň odejměte první část Nutelly spolu s čokoládou a nechte je společně zahřát v mikrovlnné troubě asi na jednu minutu. Kontrolujte každých dvacet sekund a průběžně míchejte dokud nebude čokoláda tekutá. Poté přidejte zbytek Nutelly a krémový sýr. Míchejte dokud se směs nezačne svou konzistencí podobat čokoládové pěně. Pomocí nože naneste směs do korpusu a rovnoměrně roztírejte. Nakonec můžete ozdobit ořechy a Oreo sušenkami.

Teď už jen zakryjte cheesecake fólií a uložte do lednice minimálně na 3 hodiny – nejlépe ale bude chutnat necháte-li ho chladit i přes noc. Servírovat můžete s čerstvým ovocem a mlékem.

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button