Problémy s vysokým krevním tlakem? Je dobré se vyhnout těmto potravinám!
Zdraví má člověk jen jedno a proto je nutno o něj pečovat. Jídlo udržuje vaše tělo v chodu, doplňuje energii a všechny potřebné živiny. Je samozřejmě důležité, jaké jídlo konzumujete. Ne vše totiž lidskému tělu prospívá, některé potraviny a jídla mohou spíš ubližovat. Obsahují spoustu tuků, bílou mouku, cukry, sacharidy a další látky, které nejsou pro tělo příznivé.
Srdeční choroby
Výživa je jednou z hlavních příčin srdečních chorob. Zdravá strava je tak pro udržení zdraví důležitá. Existují potraviny, které vaše srdce mohou posílit a dodat mu přesně to, co potřebuje. Jsou však také potraviny, které srdci neprospívají, snižují cirkulaci krve a jsou tak příčinou dalších vážných zdravotních obtíží. Přinášíme seznam jídel a potravin, kterým je dobré se vyhnout. Pokud si chcete zachovat optimální zdraví.
Kuchyňská sůl
Nadbytek soli ve stravě může vést ke zpomalení krevního oběhu a také k zadržování vody. To může vést až k poškození mozku, ledvin a srdečním problémům.
Hranolky
V běžné porci hranolek bývá víc než 270 mg sodíku a přibližně 19 gramů tuku. Nemluvně o soli, kterou často bývají hranolky prošpikovány. Nadměrné množství sodíku vede k zadržování vody v těle a také k nárůstu hmotnosti.
Pizza
Také mražená pizza může být bohatá na sodík, který je pro tělo škodlivý. Platí to zejména pro maso nebo sýr, který v pizze najdete.
Švestkové koláčky
Sladký a mražený koláček, který obsahuje švestky má asi 30 gramů tuku. Opět je napěchován sodíkem a to 1300 – 1400 mg. Konzumací jednoho kousku tak překročíte denní limit a to hned několikrát.
Instantní čínská polévka a instantní slepičí polévka
Jedna porce čínské nudlové polévky obsahuje asi 14 gramů tuku a 1580 mg sodíku, což je opravdu nad limit denní dávky. A co teprve, když si takové polévky uvaříte dvě… Instantní slepičí polévka není pro zdraví vůbec vhodná, opět se zvyšuje obsah sodíku.
Margarín
Běžně si jej lidé mažou na chléb, využívají jej pro přípravu jídel a podobně. Při výrobě je využitá vysoká teplota a bohužel, margarín nemá zrovna to nejzdravější složení. Najdete v něm spoustu složek, které nejsou pro vaše zdraví to pravé.
Ochucené sušenky
Obsahují spoustu dochucovadel a také, což je zvláštní, spoustu soli. Chcete-li jej už koupit, pak v obchodě sledujte složení a vyhýbejte se těm, které obsahují spoustu sodíku.
Výrobky z masa
Zvýšená konzumace výrobků z masa může způsobovat problémy se srdcem a cévami. Mezi výrobky z masa patří konzervy, párky nebo slanina. Vybírejte si proto takové výrobky z masa, které neobsahují zbytečně moc tuků a soli.
Cukr
Umělá sladidla a cukr se často spojuje s vysokým krevním tlakem a také s problémy se srdcem.
Červené maso
Zvyšuje riziko vzniku srdečních a cévních problémů a onemocnění.
Alkohol
Tělu obecně moc neprospívá, snižuje zásobu krve, působí na vaše játra a celkově na organismus.
JDĚTE S VAŠIMI ÚVAHAMI NĚKAM !!! Mám již vysoký tlak přes 30 let, ale nikdo se nezaobíral, proč ho mám. Stále konzumuji všemožné léky na tlak a nic !!! Ať jdou do ,,háje,, ti slavní doktoři !!! Vše ok, ale já mám tlak 150 na 100 , asi z těch doktorů !!!