Připravte si domácí salsu
Salsa je nejen chutná, ale je i přínosem pro náš organismus, neboť urychluje metabolismus. Používá se nejčastěji k namáčení tortilly (druh tenkého chleba či placky) případně pro dochucení pokrmů. Salsa, kterou koupíme v obchodě, může obsahovat sodík a konzervační látky, které nemusí být vhodné pro naše zdraví. Co kdybychom si ji připravili doma? Není na tom nic těžkého.
Suroviny:
- 3 velká rajčata
- 1-2 jalapeňos
- 1 stroužek česneku
- 1/4 šálku cibule
- 1 lžička soli
Jalapeňos – chilli papričky, jejíchž domovinou je Mexiko. Jsou známé díky své pálivosti.
Postup:
Pokud chcete salsu hladou, suroviny rozmixujte v mixéru, chcete – li, aby obsahovala kousky, suroviny nadrťte.
Salsu můžete dochutit o různé ingredienec:
- 1/8 šálku čerstvých lístků koriandru
- 1/4 lžičky mletého kmínu pro ořechovou příchuť
- šťávu z poloviny limetky pro citrusovo chuť
Koriandr se hodí na grilované ryby, do salátů, majonéz, tvarohových pomazánek či smetanových základů.
Limetka je méně kyselá, ale více aromatická, než citron.