Recepty
Nejlepší snídaňový recept na dýňové lívance
Budeme potřebovat:
- 250g dýně (anebo cukety – podle chuti)
- 2 vejce
- 30g žitných otrub
- sůl a pepř
- ricottu anebo jiný smetanový sýr
- přírodní jogurt
A jak na to?
- Nejprve nastrouháme dýni.
- Přidáme k ní rozbité vejce a otruby a vše řádně promícháme. Těsto pak dochutíme solí a pepřem.
- Na pánvi rozehřejeme trochu rostlinného oleje a klademe na ni menší naběračky těsta. Každý lívanec smažíme do té doby, než není krásně zlatavý z obou jeho stran.
- Nyní se vrhneme na dresing: do misky dáme sýr a jogurt a vše mícháme, dokud nedostaneme konzistenci hladké pasty.
- Lívance s dresingem podáváme teplé. Skvěle chutnají ale také za studena!