Motýlci z čokolády – originální ozdoba na dorty
Postup
Čokoládu rozehřejte a připravte si papír na pečení. Ten přehněte napůl, aby se vám vytvořila rýha (tento krok můžete vynechat, pokud si už jste prací s čokoládou trochu jistější).
Čokoládu přelijte do cukrářského sáčku s hodně malým otvorem.
Podél rýhy vymáčkněte pruh čokolády-tělo a poté do stran vytvořte křídla.
Čokoládu nechte trochu ztuhnout a pak opatrně přeneste na otevřenou knihu tak, aby tělo motýlka bylo v rýze knihy. Knihu lehce zavřete podle toho, jak moc má mít motýlek roztažená křídla.
Dejte na pár minut do mrazáku, nebo alespoň do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, půjde snadno slepit z papíru.
Tip:
Na knihu, pokud to není nějaká, u které Vám nevadí riskovat poškození, doporučujeme položit alobal, potravinářskou fólii, nebo alespoň ještě ještě jednu vrstvu pečícího papíru, než na ni položíte papír s čokoládovým motýlkem.