Recepty
Jak na legendární španělskou omeletu?
Co takhle dát si legendární španělskou omeletu? Tuto královnu mezi omeletami prý zvládne jen málokdo, pravdou ale je, že se správným receptem a trochou cviku zvládnete vše! Ten náš je vhodný jak pro kuchaře začátečníky, tak pro pokročilejší kuchaře. Španělskou omeletou nikdy nic nezkazíte – je ideální snídaní i pozdní večeří a chutná prostě výtečně. Přejeme vám dobrou chuť!
Budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 2 lžíce mléka
- Trochu másla
- Rajčata
- Šunku
- Sýr
- Mletý černý pepř
- Sůl
A jak na to?
- Spolu s mlékem vyšleháme vejce a trochu soli a pepře. Rozsekáme šunku a rajčata a nastrouháme sýr.
- Na pánev nalijeme asi 2/3 naší směsi a spolu se šunkou a sýrem ji osmažíme. Po několika minutách začínáme omeletu rolovat, jako to vidíme na následující fotografii.
- Během rolování přilijeme do prázdnější části pánve zbytek směsi na osmažení. Srolujeme zbytek omelety ve stylu klasické palačinky a vyjmeme ji z pánve.
- Nakrájíme na kousky a podáváme ihned!