Rady a tipyRecepty
Fantastické tymiánové brambory s parmezánem

Brambory jsou v zásadě velice jednoduché, ale jen si připomeňme, kolik z nich můžeme vytvořit lahodných jídel…Existuje více než tisíc pokrmů z této lahodné zeleniny: bramborové kaše, bramborové placky, hranolky, kuličky, brambory na smetaně a další – a každý z nich chutná prostě skvěle. My jsme pro vás připravili jeden z nejlepší bramborových receptů – a také jeden z nejméně nákladných a nejlevnější. A co víc? Zvládne ho připravit i naprostý začátečník. Tak tedy s chutí do toho!

Budete potřebovat:
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 25g parmezánu
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička tymiánu
- Sůl a pepř podle chuti
- 8-10 středně velkých brambor
A jak na to?

- Předehřejte troubu na 190°C a nakrájejte brambory na tenké plátky

- Dejte brambory spolu s máslem, nastrouhaným parmezánem, tymiánem, česnekem, solí a pepřem do velké mísy. Vše dobře promíchejte

- Vymažte formičky na muffiny máslem

- Naplňte formičky až po okraj bramborovými plátky a posypte pepřem

- Pečte brambory asi po dobu jedné hodiny. Po vyjmutí nechte nejméně pět minut chladnout a poté je opatrně vyjměte. Přejeme vám dobrou chuť!









