Recepty

Domácí gumoví medvídci bez přidaného cukru

Jahodovo-pomerančoví medvídci

tumblr_inline_mi0esmqMAY1qz4rgp

Z receptu budete mít 18 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků

Nutriční hodnoty jedné porce:

  • 14 kalorií
  • 0 g tuku
  • 2g sacharidů
  • 0.5 g vlákniny
  • 1.5 g cukru
  • 2 g proteinu

Ingredience

  • 1 hrnek pomerančové šťávy (můžeme použít i citronovou nebo grapefruitovou)
  • 2 hrnky nasekaných jahod
  • 5 lžic čisté práškové želatiny (Pokud chcete recept mít veganský, použijte Agar, což je řasa, která má taktéž gelující schopnosti)
  • 1 lžíce medu, nebo agávového sirupu (popřípadě nemusíte sladit vůbec, či použít stévii)
  • vykrajovátko ve tvaru medívka

Postup

tumblr_inline_mi0f0nn56R1qz4rgp

  1. Vymačkáme šťávu z pomeranče
  2. Nasekáme dva hrníčky jahod, které přidáme do pomerančové šťávy a společně vaříme na mírném ohni, dokud jahody úplně nezměknou.
  3. Poté přestaneme vařit, (můžeme nechat trochu zchladnout), přidáme sladidlo a rozmixujeme do hladka.
  4. Necháme 5 – 7 minut zchladnout. Jakmile je směs chladnější, přidáme želatinu a opět rozmixujeme, aby nikde nebyly hrudky.
  5. Nakonec vylijeme na plech vystlaný alobalem a dáme na hodinu do lednice.
  6. Jakmile je hmota studená a pevná, začneme vykrajovat medvídky.

Borůvkoví medvídci

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z receptu budete mít 15 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků

Nutriční hodnoty jedné porce:

  • 22 kalorií
  • 0 g tuku
  • 3 g sacharidů
  • 0.7 g vlákniny
  • 2.2 g cukru
  • 2 g proteinu

Postup je stejný, jako u prvního receptu, jen místo dvou hrnků jahod použijeme dva hrnky borůvek.

Banánoví medvídci

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z receptu budete mít 8 porcí. každá porce se skládá z 20 medvídků

Nutriční hodnoty jedné porce:

  • 21 kalorií
  • 0 g tuku
  • 4 g sacharidů
  • 0.7 g vlákniny
  • 2 g cukru
  • 2 g proteinu
  1. Zde použijeme 2 velké banány a 1/2 hrnku pomerančové šťávy.
  2. Banán spolu s pomerančovou šťávou rozmixujeme a až poté přivedeme k varu.
  3. Postup je poté stejný, jako u prvního receptu.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button