Recepty

Delikátní a tradiční koláčky z Itálie

Ingredience

Toto množství ingrediencí vyjde na zhruba 36 koláčků.

Koláčky

  • 3/4 hrnku tuku (můžete použít olej, máslo nebo heru)
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli

Poleva

  • 1/4 hrnku mléka
  • 2 polévkové lžíce roztátého másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • případně přírodní barvivo a cukr krystal (není nutné)

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 200°C. Ve velké míse smíchejte tuk a cukr.
  2. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a promíchejte.
  3. V jiné míse smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Suchou směs postupně vmíchejte do mokré směsi.
  4. Vyložte plech pečicím papírem. Pomocí lžic umístěte hrudky těsta (o průměru 3 cm) asi 2 cm od sebe.
  5. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 10 minut do světle hnědé.
  6. Vyjměte a nechte vychladnout.
  7. V menší míse smíchejte mléko, máslo, vanilkový extrakt a moučkový cukr. Případně dobarvěte potravinářským barvivem.
  8. Polevou polijte vršky upečených koláčků, aby mohl zbytek stéct. Můžete posypat cukrem krystal.
  9. Nechte chladnout, dokud vše neztuhne.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button