Recepty
Delikátní a tradiční koláčky z Itálie
Ingredience
Toto množství ingrediencí vyjde na zhruba 36 koláčků.
Koláčky
- 3/4 hrnku tuku (můžete použít olej, máslo nebo heru)
- 3/4 hrnku cukru krystal
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 hrnky hladké mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
Poleva
- 1/4 hrnku mléka
- 2 polévkové lžíce roztátého másla
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
- případně přírodní barvivo a cukr krystal (není nutné)
Postup
- Dejte předehřát troubu na 200°C. Ve velké míse smíchejte tuk a cukr.
- Přidejte vejce a vanilkový extrakt a promíchejte.
- V jiné míse smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Suchou směs postupně vmíchejte do mokré směsi.
- Vyložte plech pečicím papírem. Pomocí lžic umístěte hrudky těsta (o průměru 3 cm) asi 2 cm od sebe.
- Vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 10 minut do světle hnědé.
- Vyjměte a nechte vychladnout.
- V menší míse smíchejte mléko, máslo, vanilkový extrakt a moučkový cukr. Případně dobarvěte potravinářským barvivem.
- Polevou polijte vršky upečených koláčků, aby mohl zbytek stéct. Můžete posypat cukrem krystal.
- Nechte chladnout, dokud vše neztuhne.