Recepty

Dáte si italské Fetuccine Alfredo?

Budeme potřebovat:

  • 1 lžíci čerstvého másla
  • 1 nákrájený stroužek česneku
  • 1 lžičku citrónové kúry
  • 2 lžičky mouky
  • 1 sklenici mléka
  • sůl
  • 2 lžíce nízkokalorického smetanového sýra
  • 3/4 šálku parmezánu
  • 3 lžíce čerstvé petržele
  • 350g fettuccine
  • mletý černý pepř

A jak na to?

  1. Na pánvi při středním ohřevu necháme rozpustit máslo. Přidáme česnek a citrónovou kúru a vaříme po dobu jedné minuty, dokud není česnek úplně měkký. Přisypeme na pánev mouku a znovu vaříme po dobu jedné minuty a to za stálého míchání dřevěnou vařečkou. Přilijeme mléko a 3/4 lžičky soli. Směs tři minuty podusíme, dokud není omáčka příjemně hustá. Nakonec přidáme parmezán a smetanový sýr.
  2. Minutu omáčku mícháme a přidáme petržel. Omáčku máme hotovou!
  3. Zatímco děláme omáčku si můžeme uvařit těstoviny. Fettuccine vaříme stejně, jako klasické nudle a to tak, aby ve výsledku byly al dente.
  4. Zkombinujeme těstoviny s omáčkou a posypeme je zbytkem parmezánu a mletým černým pepřem.
  5. Přejeme vám dobrou chuť!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button