Recepty
Dáte si italské Fetuccine Alfredo?
Budeme potřebovat:
- 1 lžíci čerstvého másla
- 1 nákrájený stroužek česneku
- 1 lžičku citrónové kúry
- 2 lžičky mouky
- 1 sklenici mléka
- sůl
- 2 lžíce nízkokalorického smetanového sýra
- 3/4 šálku parmezánu
- 3 lžíce čerstvé petržele
- 350g fettuccine
- mletý černý pepř
A jak na to?
- Na pánvi při středním ohřevu necháme rozpustit máslo. Přidáme česnek a citrónovou kúru a vaříme po dobu jedné minuty, dokud není česnek úplně měkký. Přisypeme na pánev mouku a znovu vaříme po dobu jedné minuty a to za stálého míchání dřevěnou vařečkou. Přilijeme mléko a 3/4 lžičky soli. Směs tři minuty podusíme, dokud není omáčka příjemně hustá. Nakonec přidáme parmezán a smetanový sýr.
- Minutu omáčku mícháme a přidáme petržel. Omáčku máme hotovou!
- Zatímco děláme omáčku si můžeme uvařit těstoviny. Fettuccine vaříme stejně, jako klasické nudle a to tak, aby ve výsledku byly al dente.
- Zkombinujeme těstoviny s omáčkou a posypeme je zbytkem parmezánu a mletým černým pepřem.
- Přejeme vám dobrou chuť!