Recepty
Bezlepkové sušenky s čokoládovými kousky a třešněmi
Ingredience
- 1/2 hrnku změklého másla
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1 vajíčko
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
- 1 1/2 hrnku bezlepkové ovesné mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžičku skořice
- 1/2 hrnku sušených třešní
- 1/2 hrnku čokoládových kousků
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Smíchejte máslo s cukry do pěny, poté přidejte vejce a vanilkový extrakt.
- V míse smíchejte ovesné vločky,ovesnou mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a směs přesypte do mokrých ingrediencí.
- Zamíchejte v hladké těsto a přidejte čokoládové kousky a třešně.
- Tvarujte z těsta kuličky a vkládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte 10 minut, nebo dokud okraje sušenek nezačnou hnědnout. Nechte chvilku vychladnout. Dobrou chuť!