Recepty

Bezlepkové sušenky s čokoládovými kousky a třešněmi

Ingredience

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
  • 1 1/2 hrnku bezlepkové ovesné mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžičku skořice
  • 1/2 hrnku sušených třešní
  • 1/2 hrnku čokoládových kousků

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte máslo s cukry do pěny, poté přidejte vejce a vanilkový extrakt.
  3. V míse smíchejte ovesné vločky,ovesnou mouku, jedlou sodu, sůl, skořici a směs přesypte do mokrých ingrediencí.
  4. Zamíchejte v hladké těsto a přidejte čokoládové kousky a třešně.
  5. Tvarujte z těsta kuličky a vkládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečte 10 minut, nebo dokud okraje sušenek nezačnou hnědnout. Nechte chvilku vychladnout. Dobrou chuť!

gluten-free-oatmeal-cookie3

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button