Recepty

10 snadných dipů k chipsům, krekrům a křehkému pečivu

Ingredience

  • 120 g Feta sýru
  • 1 šálek nízkotučného jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku nasekaných sušených rajčat (lze použít konzervovaná sušená rajčata)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve středně velké misce rozmíchejte fetu, jogurt a máslo dohladka. Smíchejte s nasekanými sušenými rajčaty a přidejte sůl a pepř dle chuti.

1________1______content

Česnek a jarní cibulka

Ingredience

  • 1 palička česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g. smetanový sýra, pokojové teploty
  • 1/4 šálku mléka
  • 2-4 snítky jarní cibulky, jemně nasekané
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 200 ° C, Česnek položte na kus alobalu a pokapejte olejem. Zarolujte do menšího balíčku a pečte do měkka přibližně 45 minut. Nechte vychladnout.
  2. Česnek oloupejte a rozmixujte v mixéru společně se sýrem a mlékem dohladka. Nalijte do mísy, přidejte jarní cibulku, sůl a pepř. Promíchejte.

1________2______content

Špenát a bílé fazole

Ingredience

  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na kolečka
  • 450 g. Konzervovaných bílých fazolí
  • 1/2 šálku špenátu
  • 4 snítky čerstvého kopru
  • polévková lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a restujte po dobu 2 až 3 minut. Nechte vychladnout. V robotu rozmixujte česnek, fazole, špenát, kopr a citronovou šťávu. Osolte a opepřete dle chuti.

1________3______content

Lilek a bazalka

Ingredience

  • 2 střední lilky, nakrájené podélně na poloviny
  • 1/2 červené cibule, jemně nasekané
  • 1/2 šálku nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička vinného octa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Vyložte pečícím papírem a naskládejte rozříznuté lilky.
  2. Pečte do měkka 30 až 40 minut. Poté nechte vychladnout. Lilky oloupejte, po té vložte do mísy společně s cibulí, bazalkou, olejem a octem.Promíchejte, osolte a opepřete dle chuti.

1________4______content

Rajče a avokádo

Ingredience

  • 4 střední rajčata
  • 1 avokádo, vypeckované a oloupané
  • 1 jalapeno paprička nasekaná
  • 3 větvičky čerstvých lístků koriandru
  • 1 cibule, nakrájená na čtvrtky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte rajčata, avokádo, Jalapeño, lístky koriandru, cibuli a limetkovou šťávu.Přidejte sůl a pepř podle chuti.

1________5______content

Citron, pepř, a Pecorino

Ingredience

  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1/2 šálku strouhaného pecorino romano (lze nahradit parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem)
  • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Ve středně velké míse důkladně smíchejte kysanou smetanu, pecorino, citronovou kůru, sůl a pepř dle chuti.

1________6______content

Kari a jogurt

Ingredience

1/2 šálku nízkotučného jogurtu nebo smetanové mascarpone sýr
– 1 lžíce kari
– 1 lžíce limetkové šťávy
– sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte jogurt, kari, limetkovou šťávu, sůl a pepř dle chuti. Před podáváním uchovejte v lednici.

1________7______content

Čedar a paprika

Ingredience

  • 120 g. strouhaného čedaru
  • 1/2 šálku majonézy
  • 120 g. smetanového sýra (pokojové teploty)
  • 3 polévkové lžíce papriky
  • 2 polévkové lžíce strouhané cibule
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte čedar, majonézu, smetanový sýr a cibuli dohladka. Přidejte papriku, sůl a pepř dle chuti.

1________8______content

Rajčatová salsa s kukuřicí

Ingredience

  • 3 střední rajčata
  • vařený kukuřičný klas
  • 1/2 cibule, nakrájená na hrubo
  • 1 jalapeno paprička
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých lístků koriandru
  • 2 lžičky octa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C, vyložte plech pečícím papírem a naskládejte na něj rajčata, kukuřici, cibuli a papričku.
  2. Pečte do zhnědnutí přibližně 8 až 10 minut. Poté vyjměte a nechte vychladnout.
  3. Vše smíchejte dohromady, zalijte octem, přidejte sůl a pepř dle chuti a opět důkladně promíchejte.

1________9______content

Červený pepř, ořechy a tahini

Ingredience

2 červené papriky
1/2 šálku pražené vlašské ořechy
2 lžíce tahini (pasta z drcených sezamových semínek)
2 lžičky červeného vinného octa
1 čajová lžička cukru
1/2 lžičky kmín
1/4 lžičky chilli
sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C, vyložte plech pečícím papírem a na něj položte papriky.
  2. Pečte 8 až 12 minut, poté papriky oloupejte a vyndejte semínka.
  3. Všechny ingredience rozmixujte v mixéru, dochuťte solí a pepřem.

1________10______content

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button