Rady a tipy

Triky do kuchyně: 5 způsobů, jak využít prázdné nádoby

1. Zálivka na salát ze zbytků hořčice

K trošce zbylé hořčice ve sklenici přidejte lžíci octa, sůl a pepř. Pokud máte, přidejte nasekané čerstvé bylinky, česnek a šalotku. Sklenici zavřete a zatřepejte s ní. Vlijte ještě 3 lžíce olivového oleje,  znovu zavřete a protřepejte. Hotovo, máte zálivku na salát.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_1

2. Použijte kelímek od jogurtu jako odměřovací jednotku

Při vaření z receptů, kde se místo váhy a objemu používá jednotka „hrnek“ (např. 1 hrnek mouky), použijte pro odměření kelímek od jogurtu. Po dovaření stačí, když ho vypláchnete a vyhodíte do plastů.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_2

3. Použijte plastovou lahev k uskladnění nebo odměření špaget (cca 1 porce)

Podívejte se na další vychytávky, které vám mohou v případě nouze pomoci.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_3

4. Kořenky ze sklenic od přesnídávek

Už jste nejspíše slyšeli o kořenkách z přesnídávek. Co ale zkusit tento způsob? Víčka sklenic potřete černou tabulovou barvou (k dostání v barvách-lacích), popište křídou a skladujte v zásuvkách. Při pohledu shora hned budete vědět, co kde je.

možnosti, jak využít prázdné nádoby_4

5. Použijte prázdnou konzervu na vykrajování koleček

Záleží, jak velkou konzervu máte. Menší (tzn. menší kolečka) můžete využít při vykrajování cukroví, větší zase na sušenky nebo mini pizzy. Doporučujeme odstranit obě dna konzervy. Buďte opatrní, ať se nepořežete.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button