Triky do kuchyně: 5 způsobů, jak využít prázdné nádoby
1. Zálivka na salát ze zbytků hořčice
K trošce zbylé hořčice ve sklenici přidejte lžíci octa, sůl a pepř. Pokud máte, přidejte nasekané čerstvé bylinky, česnek a šalotku. Sklenici zavřete a zatřepejte s ní. Vlijte ještě 3 lžíce olivového oleje, znovu zavřete a protřepejte. Hotovo, máte zálivku na salát.
2. Použijte kelímek od jogurtu jako odměřovací jednotku
Při vaření z receptů, kde se místo váhy a objemu používá jednotka „hrnek“ (např. 1 hrnek mouky), použijte pro odměření kelímek od jogurtu. Po dovaření stačí, když ho vypláchnete a vyhodíte do plastů.
Podívejte se na další vychytávky, které vám mohou v případě nouze pomoci.
4. Kořenky ze sklenic od přesnídávek
5. Použijte prázdnou konzervu na vykrajování koleček
Záleží, jak velkou konzervu máte. Menší (tzn. menší kolečka) můžete využít při vykrajování cukroví, větší zase na sušenky nebo mini pizzy. Doporučujeme odstranit obě dna konzervy. Buďte opatrní, ať se nepořežete.