Víte, jak na jednoduchou, chutnou a sytou večeři? Zkuste náš recept na čínské nudle jak je znáte, ale přece jenom trochu jinak. Pro dnešní večer si je můžete dopřát třeba s vepřovým masem a chřestem. A nezapomeňte na hlubokou pánev – v té bude vaše vaření pro dnešní večer ještě efektivnější!
Ingredience:
- 200g vepřového masa
- 200g vaječných nudlí
- 150g chřestových fazolek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 4 lžíce sójové omáčky
- zelenina podle vašeho výběru
- sůl a pepř
A jak na to?
- Nejprve nakrájíme vepřové maso na tenké plátky.
- Připravíme si hrnec, zapneme sporák a začínáme vařit. Jakmile přijde voda do varu, přidáme k ní nudle.
- Oloupeme cibuli, česnek a papričku. Cibuli nakrájíme na malé kroužky a cibuli a česnek na malé kostičky.
- Na pánev dáme pár kapek rostlinného oleje a za vysokých teplot na nich smažíme nejprve vepřové maso. Po několika minutách snížíme teplotu a na pánev přidáme zeleninu. V příštích deseti minutách na pánev přihodíme i česnek a omáčku.
- Hotovou směs odstavíme ze sporáku a za tepla ji smícháme s nudlemi.
- Podáváme s nakrájenou zeleninou!