Rady a tipyRecepty
Zdravé mlsání – cizrna pečená v troubě
Mlsáte rádi slané? Co si připravit něco zdravého?
Suroviny:
- cizrna
- extrapanenský olivový olej
- mořská sůl dle chuti
- kajenský pepř
- česnekový prášek
- sušené oregáno
Cizrna má všestranné využití. Lze ji servírovat jako přílohu k masům, přidat ji do salátů, polévek či dalších hlavních pokrmů. Díky svým výživovým vlastnostem může nahrazovat obiloviny. Vzhledem k tomu, že neobsahuje lepek, je vhodná pro osoby s bezlepkovou dietou. Obáváte – li se nadýmání, vařte ji společně s bylinkami (bazalka, oregáno, majoránka, saturejka či libeček).
Obsahuje:
- vlákninu
- bílkoviny
- kyselinu listovou (vliv na správnou funkci nervové soustavy)
- minerální látky (železo, vápník, hořčík, draslík, mangan)
- vysoký obsah zdravých tuků
- vitamíny skupiny B
Kajenský pepř je označení pro mleté sušené papričky Cayenne.
Postup výroby:
Předehřejem troubu, v misce smícháme ingredience i s cizrnou, vše rozprostřeme na pečící papír a pečeme vtroubě, dokud není cirzna křupavá. Po vychladnutí vsypeme do nádoby a pečlivě uzavřeme.
NENI PO UPECENI TVRDA?