Spolupráce

Zastihlo vás počasí? Zkuste si udělat přístřešek z krycí plachty

Nepředvídatelné situace nás mohou potkat kdykoli a kdekoli. Ať už se náhle zatáhne obloha a hrozí déšť během výletu v přírodě, nebo potřebujete rychle zastínit část zahrady před ostrým sluncem, plachta na přístřešek může být vaší záchranou v nouzi. S trochou šikovnosti a kreativity lze z obyčejné plachty vytvořit dočasný přístřešek či stan, který poslouží jako krátkodobé řešení nepříznivé situace.

Zakrývací plachta nebo krycí plachta je skvělým pomocníkem v nečekaných situacích díky své univerzálnosti, skladnosti a rychlé instalaci. Plachty jsou vyrobeny z odolných materiálů, jako je polyester nebo PVC, které odolávají vodě, větru a slunečnímu záření. Díky tomu poskytnou spolehlivou ochranu před rozmary počasí.

Plachty jsou lehké a snadno se přenášejí, takže je můžete mít vždy po ruce, ať už v kufru auta, na lodi nebo v krosně. Navíc se dají složit do kompaktních rozměrů, takže nezaberou mnoho místa.

Rychlá stavba přístřešku z plachty

V nouzové situaci oceníte především rychlost a jednoduchost stavby přístřešku z plachty. S plachtou, lanem a několika kolíky či tyčemi můžete mít improvizované útočiště postavené za několik minut.

Nejjednodušší přístřešek vytvoříte natažením plachty mezi dva stromy, skalní útvary nebo jiné pevné body. Plachtu důkladně vypněte a okraje upevněte pomocí kolíků a lana. Případně můžete plachtu položit na napnuté lano a vytvoříte si tak provizorní stan.

Kdy využijete přístřešek z plachty?

Situací, kdy oceníte rychlý a jednoduchý přístřešek z plachty, je nespočet. Zde je hned několik příkladů:

  • Náhlá změna počasí během výletu v přírodě.
  • Zastínění části zahrady při rodinné oslavě.
  • Vytvoření stanoviště při outdoorových akcích.
  • Provizorní přístřešek pro motorku nebo kolo.
  • Rychlé zastřešení nářadí a materiálu na stavbě.

Přístřešek z plachty poslouží vždy jen jako dočasné řešení. Nenahradí plnohodnotný stan nebo pevnou střechu, ale poskytne rychlou ochranu a úkryt ve chvílích, kdy je to nejvíce potřeba.

Tipy pro stavbu přístřešku z plachty

  • Vždy je dobré mít v zásobě alespoň jednu krycí plachtu. Nikdy nevíte, kdy ji budete potřebovat.
  • Kromě plachty mějte po ruce i lano, kolíky a případně skládací tyče. S těmito doplňky bude stavba přístřešku hračkou.
  • Vybírejte kvalitní plachty z odolných materiálů s pevnými oky pro uchycení.
  • Při stavbě přístřešku dbejte na bezpečnost. Vyhněte se místům pod suchými větvemi, které by mohly spadnout, a místům, kde hrozí údery blesku.

S krycí plachtou v kufru auta nebo batohu budete vždy připraveni čelit nečekaným situacím. Ve městě i v přírodě.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button