Spolupráce

Bez výstroje na led radši nechoďte. Kvalitní výbava na hokej vám ušetří starosti a zranění

Lední hokej patří zejména v období zimy k oblíbeným sportům, ke kterému se rádi vrací mladší i starší hráči. Oproti fotbalu však vyžaduje přeci jen preciznější přípravu a vybavení. Nestačí si jen obout brusle, vzít hokejku a hrát. Nezbytná je speciální hokejový výbava, protože pohyb na ledu skýtá řadu nebezpečí a je nutné se před nimi chránit. Co by měla kvalitní hokejová výstroj nezbytně obsahovat?

Bez bruslí to nepůjde

Brusle si vyberte zejména dle své pokročilosti na ledě. Začátečníci si jistě vystačí s běžně dostupnými bruslemi pro rekreační aktivity, pokročilejší hráči již mohou sáhnout pro profesionálních bruslích, které jsou navrženy pro co nejrychlejší pohyb na ledě, ale také kontaktní hru. Rozhodně ale neplatí, že když si pořídíte drahé lední brusle, bude z vás najednou profík. Naopak, pohyb na speciálních bruslích je náročnější a vyžaduje větší trénink.

Hokejka pro perfektní střelu

Základem je především vybrat, zda potřebujete variantu pro pravou, nebo pro levou ruku. Nejlepší je, pokud si sami vyzkoušíte, co je vám přirozené. Klíčovým parametrem je také délka hokejky. Ta by měla hráči sahat po bradu, pokud je na bruslích, nebo po nos, je-li bosky. Dnes jsou nejoblíbenější variantou kompozitové hole, které jsou lehké a vydrží velkou zátěž.

Pro brankáře nesmí chybět maska

Jste-li občas v bráně, nesmí vám chybět brankářská maska. Ta musí perfektně sedět na hlavě a chránit důležité části vašeho těla. Zároveň by ale měla být vyrobena z lehkého materiálu, aby příliš nezatěžovala vaši krční páteř. Nikdy nepodceňujte kvalitní masku, protože vám může také zachránit život.

Helma, která vydrží

A v neposlední řadě nesmí nikdy chybět helma. Je běžné, že se během hra padá, naráží, nebo dostanete pukem, pořádná helma však zajistí potřebnou ochranu a zabrání případným zraněním.

Samotný hokejový dres již není nezbytnou součástí výstroje, byť samozřejmě pomáhá odlišení hráčů. Širokou nabídku hokejové výstroje můžete najít na e-shopu Bauer, kde také najdete další hokejové pomůcky a vychytávky.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button