Krása a módaRady a tipy

Získejte bílé zuby díky přírodním metodám. Pomůže soda i jahody

Touha po bílém chrupu je v nás zakořeněná. K čemu je vám bezchybný make-up a hezké vlasy, když se lidé musí při každém vašem úsměvu dívat na sadu zažloutlých zubů? Není to nic pěkného, ale řešení může být dost nákladné. Alespoň tak se tváří zubaři nebo profesionálové, kteří se tomu věnují. Bělení zubů se může vyšplhat až do výšek několika tisíc korun, a navíc se běžně pracuje s produkty, které nejsou k zubům a sklovině příliš šetrné.

Jde tuto cestu nějak obejít a zabezpečit si bílý úsměv bez nutnosti utrácet peníze a riskovat zdraví? Nebo se musíte smířit s nevzhledným chrupem? Vyzkoušet můžete několik přírodních metod, které fungují velmi dobře. Asi vám zuby nevybělí způsobem, jakým to dělají chemické produkty, ale dodají jim zdravou barvu, která působí přirozeně a přitažlivě.

Jak na přirozeně bílé zuby?

Pomerančová slupka

Pokud máte rádi pomeranče a zbývá vám doma spousta neužitečných slupek, pak pro vás máme jeden tip. Slupky můžete využít k bělení vašich zubů. Pomohou odstranit skvrny od kávy, čaje i vína a vrátit zubům přirozenou bílou barvu. Slupky obsahují také vápník a vitamín C, který pomáhá bojovat proti mikroorganismům, jež způsobují zabarvení zubů a způsobují také nepříjemný zápach z úst.

Jak postupovat? Jednoduše si slupkami přejeďte před spaním po celé ploše zubů a nechte působit do rána. Ujistěte se nicméně, že se jedná o bio pomeranče a slupka není napuštěna pesticidy a herbicidy.

Jahody

Jahody vám mohou pomoci zbavit se zejména žlutého zabarvení. Opět obsahují velké množství vitamínu C, který ničí bakterie a pomáhá nastolit rovnováhu v dutině ústní.

Jak postupovat? Čerstvé jahody rozmačkejte vidličkou, až dokud nevznikne pasta. Tuto pastu poté naneste na celou plochu zubů a nechte působit. Snažte se chutné jahody hned nesníst! Tento postup byste pro nejlepší výsledky měli opakovat dvakrát denně. Během několika týdnů by mělo dojít k postupnému zesvětlení zubů. Je to ideálním rutina na sezónu jahod!

Peroxid vodíku

Peroxid je dobře známý svými vysvětlujícími účinky. Vždyť se třeba používá i k barvení vlasů. Jedná se ale o velice agresivní látku, kterou je potřeba používat velice opatrně. Ideálně si pořiďte speciální ústní vodu s obsahem peroxidu nebo si doma vytvořte vlastní směs naředěním peroxidu s vodou. Touto směsí poté proplachujte po dobu několika minut ústa. Vaše zoubky se během pár dní promění v krásné bílé perličky. Buďte ale mimořádně opatrní, abyste peroxid vodíku nespolkli!

Soda

Soda je jednou z nejoblíbenějších ingrediencí pro bělení zubů. Lze ji použít i v kombinaci s peroxidem či jahodami pro lepší výsledky. Kromě toho, že účinně bělí chrup, dokáže také ze zubů odstraňovat plak a také má dezinfekční účinky, čímž pomáhá citlivě bojovat proti zubnímu kazu.

Jak na to? Jednoduše smíchejte sodu s vaší standardní zubní pastou a poté čistěte zuby, jak jste zvyklí. Pro zvýšení účinku můžete nechat pastu chvíli ještě působit a poté vypláchněte ústa vodou.

Sůl

Sůl patří k nejstarším metodám bělení zubů. Kromě toho, že má antibakteriální účinky a pomáhá redukovat zežloutnutí zubů, pomáhá také doplňovat ztracené minerály, které zubům schází. Přidejte trochu jemně mleté soli do vaší standardní zubní pasty a poté pokračujte v běžné rutině dutiny ústní.

Pro zlepšení účinku je možné smíchat sůl i s černým uhlím, které si poradí i s velmi zašlými skvrnami na zubech. Nezapomeňte sůl ze zubů řádně vypláchnout. Kdyby na zubech zůstala déle, mohla by poškodit zubní sklovinu. Nikdy také nepoužívejte hrubou sůl, která by mohla poškodit přirozenou ochrannou bariéru zubů a dásní.

Cesta k bílým zubům nevede jen přes ordinaci zubaře.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button