Rady a tipyZdraví

Poradíme vám, jak rychle poznat v obchodě 100% přírodní med: Většina obchodů to šidí…

Nová studie zjistila, že naprostá většina dnešních obchodů a obchodních řetězců nabízí med, jenž je ochuzen o mnoho svých přírodních výhod a je jednoduše falešný. Potřebujete tak důkladnou a detailní analýzu, abyste zjistili, že vámi zakoupený med je skutečně přírodní.

K takové analýze vám pomůže těchto 10 způsobů, které jsme pro vás sepsali.

Přečtěte si etiketu

Toto je první krok k tomu, abyste zjistili zda med nabízí ty správné předpoklady k tomu být přírodní. Výrobce musí ze zákona uvádět všechny přísady, které jsou v jeho výrobku užity. A to i se správným procentním podílem.

Přírodní med nelepí

Zkuste si vzít trochu medu a na zkoušku jej rozmažte po prstech. Opravdový přírodní med se samovolně vstřebá do vaší pokožky. Pokud je lepkavý, znamená to, že med obsahuje cukr nebo umělá sladila.

Karamelizace

Naberte si několik čajových lžiček medu, nalijte jej do misky a tu následně dejte do mikrovlnné trouby. Přírodní med ze po chvilce celý zkaramelizuje, zatímco ten falešný začne být pěnivý a bude bublat.

Papírový test

Nalijte pár kapek medu na papír a chvilku počkejte. Pokud se papír pod medem nezačne rozpíjet, máte doma reálný a ničím neředěný med. Pokud bude papír navlhčený, obsahuje vodu, která jej tak rozmočila. Jednoduchý a efektivní test.

Trik s včelami

Mravenci normální med produkovaný včelami ignorují a obcházejí jej. Vyzkoušejte dát trochu medu do rohu a vyčkejte. Pokud jej začnou mravenci obcházet, znamená to, že med máte přírodní. Pokud ne, víte, že jste koupili falešný.

Testování chuťovými pohárky

Přírodní med způsobuje vášnivou reakci chuťových pohárků, což v praxi znamená, že vás na jazyku začne trochu šimrat (okamžitě poznáte). Falešný med tuto reakci v puse nevyvolá.

Med na chlebu

Namažte med na kousek chleba. Pokud chleba ztvrdne, med je kompletně přírodní a nemusíte se ničeho obávat. Pokud na druhou stranu ztvrdne jen povrch chlebu, jedná se o med falešný. Toto je způsobeno velkou dávkou vody ve výrobku.

Vaječné žloutky

Spousta lidí testuje původ medu s vaječnými žloutky. Namixujte vejce s medem a pokud bude výsledek vypadat jako vařené vejce, máte doma přírodní med.

Krystalizace

Čistý med časem krystalizuje, zatímco ten falešný si i po velice dlouhé době ponechává kompozici sirupu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button