Recepty
30 minutové lasagne z pánve
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který jistě touží většina z nás alespoň jednou okusit a většina z nás to tak také učiní! Tyto italské masové těstoviny mají sice svou klasickou nepřekonanou podobu, ale existují i stejně chutné varianty, které si nežádají tolik času a které zvládnete jako rychlou večeři – ale přitom si velice pochutnáte. Přinášíme vám výborný recept na rychlé lasagne, u kterých jedna porce opravdu stačit nebude. Dobrou chuť!
Budeme potřebovat:
- 225g masa
- 2 šálky nakrájené cibule
- 225g smažené vepřové anebo krůtí klobásy
- farfalle
- 1 velké rajče
- 1 šálek rajčatového protlaku
- 2 šálky vody
- 1/2 lžičky soli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky pepře anebo dle chuti
- 350h strouhaného sýru mozzarella
- libovolný rostlinný olej
A jak na to?
- Na pánvi nejprve osmahneme cibulku a maso. Přidáme česnek a za dobu neustálého míchání ho také osmažíme. Dále přidáme předsmažené klobásy a opatrně přisypeme také farfalle.
- Oloupeme a rozmačkáme rajče a rozložíme je na povrch pánve.
- Rozpustíme rajský protlak ve vodě a nalijeme výslednou směs na pánev.
- Posypeme pepřem a solí a vše řádně promícháme.
- Přikryjeme vše poklicí a dusíme lasagne asi po dobu patnácti minut. Držíme víko zavřené, ale občas pánví zahýbáme, aby se lasagne nezačaly lepit na pánvi.
- Za patnáct minut pánev odstavíme a za čerstva na ni nastrouháme sýr. Důkladně promícháme.
- Nasypeme znovu trochu mozzarelly na horní část lasagní, ale tentokrát nemícháme. Dáme pánev znovu na sporák a vaříme asi po dobu čtyř minut, dokud se sýr neroztaví a lasagne nedostanou zlatavou barvu.
- Nechte si chutnat!