Recepty
Zlatavé a nádherně křupavé květákové placičky
Zlatavě smažené květákové placičky s osvěžujícím dresingem.
Ingredience
- 280 g spařených květákových mozečků
- 1/2 hrnku nakrájené cibule
- 2 polévkové lžíce celozrnné mouky
- 2 lžičky utřeného česneku (česnek utřete nebo použijte česnekovač)
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky citronové kůry
- 3/4 hrnku nastrouhaných oloupaných brambor
- 60 g nastrouhaného sýru čedar
- 2 velká vejce
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/4 hrnku řeckého jogurtu (můžete použít obyčejný bílý jogurt)
- 2 polévkové lžíce nakrájené jarní cibulky
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 lžičky citronové šťávy
Postup
- Květák uvařte. Slijte a dejte do mísy. Rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
- Vmíchejte cibuli, mouku, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, brambory, čedar a vejce.
- Rozpalte velkou pánev, přidejte olej. Smažte takové množství těsta, aby vám vyšlo na 8 placek. Smažte vždy 4 minuty na každé straně.
- V misce smíchejte špetku soli, jogurt, cibulku, majonézu a citronovou šťávu. Vznikne tak dresing.
- Podávejte horké placky polité dresingem.