Vyzkoušejte lahodou frittatu se špenátem a slaninou
Snídaně je důležitým základem dne, proto je nutno se pořádně a vydatně nasnídat. Potřebujete spoustu energie na následující den? Pak vyzkoušejte skvělou frittatu. Špenát je plný vitamínů a živin, které pomohou nastartovat den. Vejce jsou zase zdrojem bílkoviny, která je pro správný start také důležitá.
Vajíčka ke snídani
Máte pocit, že neustále konzumujete jedno a to samé ke snídani? Chcete nějakou změnu, oživení? Pak vyzkoušejte frittatu. Pokud nechcete po ránu konzumovat slaninu, můžete místo toho zvolit jen špenát, rajčata nebo červenou papriku. Jde o skvělý a jednoduchý způsob, jak započít svůj den.
Celá příprava frittaty trvá asi půl hodiny, je ideální na snídani, ale můžete si jí připravit také k večeři. Zamilují si jí všichni, děti i dospělí. Jak si připravit tuto rychlou a vydatnou snídani?
Co budete potřebovat:
- 1 šálek nakrájené a smažené slaniny
- 8 vajec
- ½ šálku smetany
- 1 paprika nakrájená na kostičky
- ½ červené cibule nakrájené na kostičky
- 2 střední rajčata
- 3 šálky listů špenátu
Jak postupovat:
Rozklepněte všechna vejce do misky, přidejte smetanu a následně promíchejte. Osolte podle vlastní chuti a opět rozmíchejte.
Papriku, cibuli a rajčata nakrájejte, cibuli na drobno, papriky a rajčata na větší kousky a restujte. Na konci přidejte špenát a nechejte chvíli promíchat.
Vezměte si čtvercový pekáč (asi 20 x 20 centimetrů), vložte zeleninu, přidejte slaninu a vejce. Vše promíchejte.
Frittatu pečte v troubě rozpálené na 180 stupňů po dobu 20 minut nebo do doby, dokud nebude frittata řádně upečena. Následně nechejte vychladnout, nakrájejte a můžete podávat!