Nezařazené

Vynikající vegetariánský recept, který zasytí!

Chutné jídlo nemusí být vždy nezdravé… a stejně tak nemusí vždy obsahovat maso. Hamburgery a nezdravá mastná jídla bývají většinou jenom zvykem, zasytit vás může i daleko dietnější pokrm a samozřejmě může také potěšit vaše chuťové buňky. Náš dnešní recept je toho skvělým příkladem – co takhle si dnes večer dopřát pořádnou dávku vitamínů s rajčatovou omáčkou? Ať už jste vegetariáni anebo ne, na tomto jídle si prostě pochutnáte!

Ingredience:

  • 1 lilek
  • 1 malá cuketa
  • 2 červené papriky
  • 2 středně velké cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3-4 stroužky česneku
  • špetka kmínu
  • špetka sušeného oregana
  • špetka mletého koriandru
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 4 středně velká rajčata
  • sůl a pepř podle chuti

A jak na to?

  1. Nejprve omyjte zeleninu. Lilek a cuketu nakrájíme na středně velké kroužky a papriku na kostičky.
  2. Nakrájíme také a česnek a cibuli a obě tyto složky smícháme s máslem. Smažíme na předehřáté pánvi asi po dobu pěti minut.
  3. Zatímco se naše směs smaží, omyjeme, oloupeme a nakrájíme rajčata. Přidáme je na pánev k naší směsi a spolu s rajským protlakem je dusíme asi pět minut.
  4. Na vymaštěný pekáček pokládáme střídavě cuketové a střídavě lilkové proužky. Zalijeme je rajčatovou směsí a navrch přidáme trochu soli a pepře podle naší chuti.
  5. Pekáček zakryjeme fólií a vložíme jej do trouby. Naši směs pečeme při teplotě 200°C a to dokud není zelenina měkká (asi 40 minut).
  6. Hotové jídlo posypeme čerstvě nasekanou zeleninou. Podáváme horké!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button