Recepty

Vláčný snídaňový chlebíček s jablky a skořicí

Ingredience

Chlebíček

1 jablko, zbavené jadřince, oloupané a nakrájené na kostičky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžičky skořice
1 ½ hrnku pšeničné celozrnné mouky
½ hrnku hladké mouky
1 ½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
1 hrnek bílého řeckého jogurtu
½ hrnku neslazeného jablečného pyré
¼ hrnku medu
2 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
6 lžic rozpuštěného másla

Drobenka

⅓ hrnku ovesných vloček
2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
2 lžíce studeného másla
⅓ hrnku posekaných vlašských ořechů
greek-yogurt-apple-cinnamon-bread-1043wm

Postup

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažte štědře olejem.

2
V malé míse smíchejte nakrájené jablko, třtinový cukr a skořici. Dejte stranou.

3
V míse smíchejte obě mouky, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.

4
V druhé rozšlehejte jablečné pyré, jogurt a med. Přidejte vejce a vanilku. Vše promíchejte a přilijte rozpuštěné máslo. Postupně přisypte moučnou směs a jemně promíchejte. Opatrně vmíchejte nakrájená jablka.

5
Přendejte těsto do připravené formy.

6
Na drobenku smíchejte vločky, mouku, třtinový cukr a skořici. Pomocí vidličky vpracujte máslo do směsi. Přisypte ořechy. Posypte drobenkou chlebíček a dejte péct na 50 až 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevýjde s několika drobečky.

7
Nechte chlebíček chladnout 15 minut, než je budete vyndávat z formy. Poté nechte vychladnout úplně.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button