Recepty
Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem
Chuť doplňuje česnek, který s opečenými lístky zelí tvoří opravdu nevšední a chutnou kombinaci.
Ingredience
- 1 hlávka zelí
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 2 až 3 stroužky česneku, podrcené
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- olivový olej na vymazání
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C a vymažte plech olivovým olejem. Očistěte zelí a nakrájejte ho příčně na kolečka přibližně 2,5 cm tlustá.
Krok 2
Obě strany potřete česnekem.
Krok 3
Obě strany pomocí mašlovačky potřete olivovým olejem.
Krok 4
Nakonec posolte a opepřete.
Krok 5
Pečte 30 minut z jedné strany, poté otočte a pečte dalších 30 minut z druhé, dokud okraje nezačnou hnědnout.