Rady a tipyZdraví

Přírodní antibiotikum? Česnek jistě pomůže!

Česnek je nejen chutným ochucovadlem, který dodá na chuti vašemu masu, dipu, bramborám či čemukoliv, co právě vaříte. Kromě toho má také významné zdravotní a léčivé účinky. Obsahuje sloučeninu zvanou alicin, ta má velmi dobré zdravotní účinky a má vliv na výrazné chuti, která je pro česnek typická. Alicin se vstřebává do těla z trávicího traktu a jde dál do celého těla.

Skvělé účinky česneku

Česnek je nabit živinami, najdete v něm vitamín B6 a B1, mangan, selen, vitamín C, železo, draslík, vápník, měď a fosfor. Umí pomoci při nachlazení, při snížení krevního tlaku, přispívá k nižšímu riziku kardiovaskulárních chorob, snižuje hladinu cholesterolu, obsahuje antioxidanty, brání Alzheimerově chorobě, demenci, pozitivně ovlivňuje zdravotní výkon, prodlužuje život, příznivě působí na lidské zdraví.

Jde o velmi silné přírodní antibiotikum, které posiluje odolnost organismu, slouží jako skvělý prostředek při léčbě nachlazení a při chřipce. Česnek má spoustu skvělých účinků, kdybychom měli vyjmenovat všechny, tento článek by neměl konce. Při nachlazení nebo chřipce vyzkoušejte skvělý česnekový sirup.

Léčivé vlastnosti

Znali je už naše babičky, někdo jej pojídá rovnou v syrovém stavu. Někdo si dává také plátky česneku na chleba s máslem, inu proti gustu. Nemáte-li rádi syrový česnek, ale chcete jej využívat preventivně, popřípadě chcete vyléčit již probíhající nachlazení, pak vyzkoušejte česnekový sirup. Pomáhá při:

  • Oslabení imunitního systému
  • Infekce horních i dolních dýchacích cest
  • Nachlazení
  • Chřipce

Co budete potřebovat:

  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 6 polévkových lžic medu
  • 3 citrony
  • 1 šálek studené vody

Jak postupovat:

Stroužky česneku očistěte a nastrouhejte či prolisujte. Z citronu vymačkejte šťávu a přidejte k česneku. Vše následně zalijte medem, smíchejte a nechejte celý jeden den odpočívat. Poté zalijte vodou a skrz gázu přeceďte. Jestliže vám česnek nevadí, poslední krok můžete vynechat.

Jak konzumovat:

Minimálně dvakrát denně konzumujte alespoň jednu polévkovou lžíci. Pokud jste nemocní, klidně využívejte víckrát denně.

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button