Recepty

Nejjemnější sušenky s lískovými oříšky

Ingredience

  • 200 g (1 hrnek) cukru krystal
  • 4 vaječné bílky
  • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 30 g (3 polévkové lžíce) polohrubé mouky
  • 125 g (1 a 1/4 hrnku) lískových ořechů
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Krok 1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem.

Krok 2

Vyložte na plechy celé lískové ořechy a pečte je asi 15 minut, dokud se z nich neuvolní vůně a začnou se loupat.

Krok 3

Vyndejte ořechy z trouby a pomocí utěrky z nich setřete loupající se šlupku.

Krok 4

Nechte ořechy zcela vychladnout a nahrubo je nasekejte.

Krok 5

Ve vodní lázni rozmíchejte vaječné bílky s cukrem. Míchejte, dokud nevznikne průhledná horká směs (5 – 10 minut)

Krok 6

Odstavte z plamene a přelijte směs do mísy. Pomocí mixeru ušlehejte hustou a lesklou hmotu podobnou sněhové pusince.

Krok 7

Jemně vmíchejte vanilkový extrakt. Přidejte mouku a nasekané oříšky.

Krok 8

Pomocí polévkové lžíce vytvarujte malé hromádky těsta. Pokládejte na pečicí papír tak, aby mezi jednotlivými sušenkami byly mezery 5 cm.

Krok 9

Pečte v předehřáté troubě 20 – 25 minut nebo dokud nebudou sušenky světle hnědé. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.

Krok 10

Před podáváním můžete sušenky posypat moučkovým cukrem.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button