ReceptyZdraví

Nápoj, který nakopne metabolismus a posílí imunitu

Med zvyšuje populace probiotických bakterií ve střevech, čímž zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepší trávení, snižuje cholesterol a působí jako prevence proti rakovině střeva. V kombinaci s citrónem působí jako skvělé antiseptikum a působí tak proti nechtěným bakteriím. Zázvor též působí antibakteriálně, navíc má analgetické a antipyretické účinky. Jeho hlavní složka gingerol zrychluje metabolismus a působí podobně jako kapsaicin.

Ingrediencie

  • 300 – 350 g čerstvého zázvoru
  • 1 citrón
  • 150 – 200 g medu

Užíváme 1 lžičku denně. Ideálně hned ráno při snídani. Nedoporučujeme dávat do horkého čaje, či ovesné kaše, abyste „nespálili“ živiny. Přidejte do teplých nápojů a pokrmů, či jezte samotné.

Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

Postup

Krok 1
Zázvor očistíme a nakrájíme na kousky, které se budou lépe strouhat, mixovat, či mlít.

1909975_45728nothumb500

Krok 2
Citrón oloupeme a případně vypeckujeme.

1909979_40367nothumb500

Krok 3
Nyní potřebujeme ze zázvoru i citronu dostat co nejvíce šťávy. Ideální je oboje prohnat mlýnkem.

1909981_46430nothumb500

Krok 4
Do směsi přidáme tekutý med a dobře promícháme.

1909982_42806nothumb500

Krok 5

Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

1909973_55153nothumb500

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button