Recepty

Plněné pizza bochánky

S touto originální pizzou budete za hvězdu kuchyně. ?

Ingredience

  • 500 g těsta na pizzu

Rajčatová omáčka

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g krájených rajčat (čerstvé nebo v konzervě)
  • 1 lžička medu
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Těsto

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu/bazalky/jiného koření
  • 300 g sýru nakrájeného na kostičky (např. mozzarella)
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • 30 plátků salámu nebo šunky

Postup

postup Bublinová pizza

  1. Rozválejte těsto na pizzu a nakrájejte ho na čtverečky o rozměrech přibližně 5 x 5 cm. Čtverečků by mělo být asi 30.
  2. Na každý čtvereček položte sýr a salám či šunku a posypte trochou tymiánu nebo jiného koření¨.
  3. Uvařte rajčatovou omáčku: na rozpálenou pánev nalijte olivový olej, přidejte nasekaný česnek. Přidejte rajčata, med a prášek do pečiva. Nechte povařit asi 5 minut a dosolte podle chuti.
  4. Z těstových čtverečků s náplní uválejte kuličky (jako knedlíky). Vyskládejte na pracovní plochu a nechte 30 minut kynout.
  5. Do zapékací formy či plechu (rozměr přibližně 25 x 30 cm) nalijte polovinu rajčatové omáčky. Vyskládejte do ní kuličky tak, aby se navzájem nedotýkaly.
  6. Pomocí lžíce kuličky polijte, aby na každé bylo aspoň trochu omáčky. Kuličky posypte nastrouhaným parmezánem.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C  asi 40 minut nebo dokud těsto nedostane pěknou barvu.
  8. Vyndejte z trouby a nechte asi 10 minut vychladnout.
  9. Před podáváním můžete ještě pokapat olivovým olejem a posypat bazalkou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button