Recepty
Lehký salát s fazolkami je nejlepší dietní večeří
Večeře je důležitou částí dne, je to chvíli, kdy si chceme odpočinout a doplnit živiny správným jídlem – proč se tedy většina z nás odbývá tučnými a nutričně chudými pokrmy? Na správnou večeři vám bud stačit třeba i deset minut, chce to jenom najít vhodné suroviny. Nápadov pro vás má recept na lehkou a chutnou večeři v podobě salátu s fazolkami a vejci, který je pro vás to pravé. Je chutný, výživný a zabere vám minimum času – tak na co ještě čekáte?
Ingredience na salát:
- 200g salátového mixu
- 200g fazolových lusků
- 6 půlek vařených vajec
- 6 plátků slaniny nakrájených na kousky
- 1 červená cibule nakrájená na polokroužky
- 1 šálek krutonů
Ingredience na dresing:
- 70g strouhaného parmezánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce čerstvé citrónové šťávy
- 1 lžučka dijonské hořčice
- sůl a pepř
A jak na to?
- Dáme salátový mix do velké mísy a odložíme jej stranou.
- Uvaříme zelené fazolky ve vroucí vodě (budou stačit 3 minuty). Poté je opláchneme studenou vodou a necháme je vychladnout. Vychladlé je přidáme do salátu.
- Vejce, slaninu, nakrájenou cibuli a krutony dáme do salátové mísy. Připravíme si další misku a smícháme v ní parmezán, olivový olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici, česnek a sůl a pepř. Mícháme, dokud není dresing úplně hladký. Chceme-li ho více tekutý, přidáme do něj lžičku oleje anebo vody.
- Nalijeme dresing na salát a řádně jej promícháme.
- Můžeme podávat!